Augustendals 4H-gård

Augustendal uppfördes på 1850-talet, enligt traditionen som änkesäte åt fru Augusta Wibom. Runt sekelskiftet användes Augustendal som sjukhem, men blev sedan åter privatbostad mellan 1911 och 1969. Den rustades då pietetsfullt av Solna kommun och har sedan använts av fritidsnämnden till barn- och ungdomsverksamhet, av denna anledning anlades också en ny rymlig park i anslutning till huset.

Augustendal är en en- och en halvvånings putsad tegelbyggnad med mönstersågade lister runt fönstren och snickarglädjeverandor vid båda entréema. Exteriören är mycket välbevarad från byggnadstiden.

Källa: www.solnastad.se

Bra att veta innan ditt besök:
Närmsta parkeringsplats finns utanför huvudstabadet/huvudsta

ridskola ca. 400 m. från lokalen. 

Vänligen observera att all parkering på Augustendals 4h-gård är förbjuden med undantag från på och avlastning samt för färdtjänst och fordon med särskilt tillstånd.

Färdbeskrivning till gården finns att se under fliken “hitta hit”

Om grillning:
Utanför lokalen finns en stationär grill som får nyttjas av allmänheten. Vill ni använda grillen under er vistelse är det bra att tänka på att ha med sig egen grillkol, tändstickor och tändvätska mm. Kom ihåg att städa efter er och alltid grilla ansvarsfullt! På söndagar är finns flyttbara grillar som endast får nyttjas av de som köper korv i cafét.