Privatlektion

Nu finns det möjlighet för barn mellan 4-6 år att rida privat för någon av instruktörerna på Augustendals 4H-gård!

Obs! För att boka privatlektion hos oss måste barnet tidigare ha deltagit i minst en Hästiskurs på Augustendals 4H-gård. Läs mer om kursen under fliken “Hästis”.

Under en privatlektion utgår vi från barnets individuella förutsättningar för att på bästa sätt stärka och utveckla ryttaren. Ridningen sker på någon av gårdens shetlandsponnyer. Oavsett om barnet har ridit mycket eller är nybörjare på hästryggen så kan vi på en privatlektion lyfta fram skräddarsydda övningar och utmaningar för att passa den nivå varje enskild deltagare befinner sig på.

Passet börjar med att vi tillsammans sköter om hästen inför ridningen. Vi hjälps åt med att rykta, kratsa hovar, sadla och tränsa vår häst. Vi vill att barnet ska bli bekant med grundläggande hästskötsel och känna sig trygg med att så småningom kunna ta del i förberedelserna på ett självständigt sätt.

Under ridningen jobbar vi på ett lekfullt sätt med sits, hjälper och de vanligaste ridvägarna. Vi arbetar med att bemästra halt, skritt och trav på egen hand efter barnets förmåga. All ridning sker på ridvolt utomhus, det går även att rida ut i skogen.

Har förälder eller deltagare egna önskemål om passets innehåll går det oftast att ordna efter överenskommelse med instruktören.

Du som förälder väljer själv om du vill närvara under passet eller om du vill låta deltagaren rida på egen hand med instruktören.

Privatlektioner erbjuds på vardagar från kl. 10.00 - 15.00. En lektion pågår under 45 minuter där ca. 30 minuter är beräknat som aktiv ridtid.

Tid: Alla vardagar (ej lov och röda dagar) kl. 10.00-15.00 (sista bokningsbara tid är kl. 15.00) 
Ålder: 4-6 år (maxvikt: 25 kg.)
Kostnad: 350 kr./lektion
Paketpris: 950 kr./3 lektioner Obs! Gäller endast om samtliga lektioner bokas vid samma tillfälle.

Nyhet! Vill två vänner eller kanske ett syskonpar rida tillsammans med instruktör så finns det nu även möjlighet att boka kompisridning hos oss. Två barn får sköta om och rida på varsin häst tillsammans under 45 minuter. I övrigt följer kompisridningen samma upplägg som för en privatlektion – se ovan. Det är fördelaktigt om barnen har liknande riderfarenhet men inget måste. Vid kompisridning ska minst en vuxen närvara under hela lektionen. Båda barnen måste tidigare ha deltagit i minst en Hästiskurs på Augustendals 4H-gård för att delta. (Max 2 deltagare/tillfälle.)

Tid: Alla vardagar (ej lov och röda dagar) kl. 10.00-15.00 (sista bokningsbara tid är kl. 15.00)
Ålder: 4-6 år (maxvikt: 25 kg.)
Kostnad: 300 kr./barn och lektion
Vid kompisridning tillämpas inget paketpris.

Önskar du boka privatlektioner eller kompisridning hos oss? Tidsbokning sker efter överenskommelse via mail. Klicka på "Anmälan" bredvid fliken "Privatlektion" där du anger barnets namn, tiosiffrigt personnummer, adress och kontaktuppgifter till målsman för att boka. Ange gärna i din anmälan vilken dag och tid du i första hand önskar boka så kontaktar vi dig för bekräftelse.