Helgskötare

Vi söker fler helgskötare till Våren 2018!

Nästa helgskötarkurs är den 25/2 kl.7.45

Anmäl dig HÄR!

För er som är intresserade av att bli helgskötare hos oss har vi en introduktionskurs där ni tillsammans med personal går igenom rutinerna i stallet. 

Vi samlas i stallet kl. 7.45 och börjar med att släppa ut djuren, sedan går vi igenom hur man gör iordning i stallet. Detta brukar hålla på till ca. 10.00. Kl. 12.00 - ca. 12.15 är det dags för lunch då lunchar vi djuren tillsammans. 

Kl. 16.30 är det insläpp. Insläppet brukar ta ca. 30 min.

Man behöver inte vara kvar på gården mellan passen. 

 

Om du och din familj tycker om djur och skulle vilja prova på hur det känns att ha en egen gård så har ni möjlighet att prova på hos oss!

På Augustendal ger vi dig och din familj en möjlighet att bekanta er med våra djur på nära håll – helt kostnadsfritt.

Innan du blir helgskötare hos oss får du tillsammans med gårdens personal under en hel dag lära dig hur du sköter gården och djuren. Vi anordnar löpande dessa introduktionskurser som är obligatoriska för de som vill bli helgskötare.

Som utbildad helgskötare tar man ut djuren i hagarna och ger dem mat på morgonen. Under dagen ska djurens boxar mockas och foder och vatten till djuren ska förberedas inför kvällen. På kvällen tar man in alla djuren från hagarna till stallet och ser till att de äter och har det bra. Det finns möjlighet att ta hand om djuren hela eller halva dagar och avser främst helger och röda dagar. Du bestämmer själv hur ofta du vill ha hand om djuren.

För detta uppdrag krävs det att någon i familjen har tidigare erfarenhet av djurhållning. Hästvana är ett plus men inget måste. Enskilda personer över 18 år såväl som barnfamiljer är välkomna.
Vi vågar lova en mängd oförglömliga ögonblick med våra djur!